• News

    COMFORT CASA

Home Improvement: You Need to Know

Ποιοι ειδικοί και ποια συνεργεία θα πρέπει να περάσουν από το σπίτι σας για να το κάνουν… καινούριο; Πόσα είδη ανακαίνισης υπάρχουν, ποιες «παγίδες» πρέπει να προσέξετε και πόσο θα σας κοστίσει; Παρακάτω συγκεντρώνουμε όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε να ανακαινίζετε τον χώρο σας.

Τι περιλαμβάνει μια ανακαίνιση;

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορούμε να χωρίσουμε τις ανακαινίσεις σε τρία «μεγέθη», την μικρή, τη μεσαία και την μεγάλη/ολική, και να διαλέξετε αυτή που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

-Μίνι ανακαίνιση:

Ενδείκνυται αν θέλετε μια απλή ανανέωση στο «ύφος» του σπιτιού και σκοπεύετε να «παίξετε» με τα χρώματα των τοίχων, τις ταπετσαρίες, τα υφάσματα και τα έπιπλα, αγοράζοντας καινούρια, αλλάζοντας τη διακόσμηση, τη διαρρύθμιση κλπ.

-Μεσαία ανακαίνιση:

Είναι αυτή στην οποία, πέρα από το διακοσμητικό ύφος, αντικαθιστάτε παλιές κατασκευές με νέες, από είδη υγιεινής και κουφώματα μέχρι πόρτες και ντουλάπια ή άλλα μεγάλα έπιπλα

-Μεγάλη ανακαίνιση:

Σε αυτή μπορεί να περιλαμβάνεται το γκρέμισμα τοίχων ή άλλων στοιχείων του σπιτιού, το άνοιγμα νέων εισόδων, η αλλαγή πατώματος, στέγης, μόνωσης και ηλεκτρολογικών/υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Πόσο κοστίζει μια ανακαίνιση;

Μια χονδρική τιμή για ανακαινίσεις είναι τα 275 – 300€ ανά τ.μ. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σας, αλλά από εκεί και πέρα, το κόστος αλλάζει ανάλογα με το είδος της ανακαίνισης και των εργασιών που θα χρειαστείτε. Αν για παράδειγμα δεν χρειάζεστε αλλαγή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, υδραυλικών ή πατωμάτων, το κόστος μειώνεται κατά πολύ. Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη του ειδικού που θα αναλάβει την ανακαίνιση στο σπίτι σας, ώστε να δει από κοντά τον χώρο και να του πείτε τι ακριβώς θέλετε ή φαντάζεστε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καθοριστεί το κόστος. Ανάλογα λοιπόν τις ανάγκες σας, θα βρείτε πακέτα ανακαινίσεων που ξεκινούν από τα 3.000 και μπορούν να φτάσουν τα 20.000€ και πλέον.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε;

Πρώτον, θα πρέπει αφού μάθετε το συνολικό κόστος της ανακαίνισης, να υπολογίσετε αν τελικά σας συμφέρει – σε περίπτωση που ούτως ή άλλως σκέφτεστε σε λίγα χρόνια να εγκαταλείψετε το σπίτι ή να αγοράσετε ένα καινούριο, το να δώσετε μερικές δεκάδες χιλιάρικα σε εργασίες δεν είναι καλή επένδυση. Σημειώστε ότι εφόσον γίνουν εκτεταμένες εργασίες στο σπίτι, θα πρέπει να συνυπολογίσετε το κόστος της διαμονής σας μέχρι να ολοκληρωθούν.

Από την άλλη, να θυμάστε πως οι εργασίες δεν πρέπει να γίνονται σε ώρες κοινής ησυχίας ή να είναι ενάντια σε κανονισμούς. Ένας αρχιτέκτονας μηχανικός θα μελετήσει για παράδειγμα ποια στοιχεία επιτρέπεται να αλλαχθούν – οι τοίχοι με φέροντα στοιχεία (ηλεκτρολογικά, καλωδιώσεις κλπ) λόγου χάρη, δεν μπορούν να αλλάξουν κατά το δοκούν. Επιπλέον, επεκτάσεις και ανάλογες εκτεταμένες εργασίες απαιτούν άδειες από την πολεοδομία, κάτι που επίσης θα αναλάβει ο ειδικός. Τέλος, καλό είναι να έχετε μια πλήρη εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα και τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην παρεμβαίνετε στη συνέχεια στο έργο των συνεργείων και να προκαλούνται «ράβε-ξήλωνε» που θα σας κοστίσουν και σε χρόνο και σε χρήμα.

Πηγή: in2life.gr

Also Check

29 Jan 2024

For 9th consecutive year, our company participates in HORECA, the largest hotel exhibition for hotel equipment. We will be glad to visit us and introduce you to our new furniture collection.

 

06 Feb 2023

For 8th consecutive year, our company participates in HORECA, the largest hotel exhibition for hotel equipment. We will be glad to visit us and introduce you to our new furniture collection.

 

15 Jan 2019

For 7th consecutive year, our company participates in HORECA, the largest hotel exhibition for hotel equipment. We will be glad to visit us and introduce you to our new furniture collection.

 

20 Sep 2018

We are pleased to announce that our company will participate in the 8th Greek Furniture Manufacturers Expo that will take place from Saturday 6 October to Monday 8 October 2018, at the TAE KWON DO Exhibition Center

28 Jun 2018

Xenia, a premium exhibition, 100% targeted at the

13 Jan 2016

HORECA is a leading international exhibition for the provisioning and equipment of Hospitality and Foodservice companies.

29 Jun 2015

Χρώμα Το χρώμα ίσως αποτελεί τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο για να δώσετε νέο αέρα και στιλ στο σπίτι σας.

29 Jun 2015

Πατήνα–χρώμα–απλές λυτές γραμμές! Οι λέξεις που αντιπροσωπεύουν το σύγχρονο design στο κλασσικό έπιπλο. Επιτέλους το χρώμα κάνει πολύ έντονη την παρουσία του τόσο στα ξύλα όσο και στα υφάσματα.

29 Jun 2015

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι το design περνάει περίοδο... αγραναύπασης; Tο αντίθετο μάλιστα.

29 Jun 2015

Μπορεί η άνοιξη φέτος να καθυστέρησε λίγο παραπάνω από το κανονικό, με τις μαρτιάτικες ψύχρες ακόμα καλά να κρατούν, αλλά εμείς βιαζόμαστε, και την φέρνουμε στο σπίτι με δέκα απλές ιδέες που θα μας

29 Jun 2015

Aν το υπνοδωμάτιό σας χρειάζεται επειγόντως φρεσκάρισμα, σας χωρίζουν μόλις δέκα βήματα από τη νέα του εικόνα.

29 Jun 2015

Μπορεί μερικές φορές να θεωρείς πως η καλύτερη διακόσμηση του σπιτιού σου είναι μια περιττή πολυτέλεια, ωστόσο κάνεις μεγάλο λάθος, αφού ένα όμορφο σπίτι που είναι φτιαγμένο με το δικό μας προσωπικό